Решението за инвалидност, получено от ТЕЛК, е златно ключе, което

...
Решението за инвалидност, получено от ТЕЛК, е златно ключе, което
Коментари Харесай

Нейков: Решението от ТЕЛК е златно ключе към привилегии, 2000 лв. за него са добра инвестиция

Решението за неработоспособност, получено от ТЕЛК, е златно ключе, което отключва доста порти с привилегии. 2000 лева са добра инвестиция са подобен документ.  
 Хора с увреждания стачкуваха поради орязани права след промени в ТЕЛК
Освен пенсия, документът носи и редица общински услуги, съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков по бТВ във връзка разкрита скица за приемането на подправени решения. Близо 1,7 милиона лв. бяха открити у арестуваните медици във Варна, цената на ТЕЛК решение за здрави пациенти варирала от 1500 до 2000 лева, по думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев. 

„ Това е система, при която от момента, в който получиш документа, започваш да получаваш от обществото под друга форма ”, добави Иван Нейков.

Проблемът е от години, само че няма основани принадлежности за надзор, изясни Нейков. И акцентира, че всеки пациент би трябвало да има електронно досие, с цел да се управлява протичащото се по цялата верига на издаване на ТЕЛК-решение и по-късно. По думите на Нейков би трябвало политическа воля, с цел да се реши казусът с подправените документи от ТЕЛК. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР