Решението за евентуално повдигане на обвинение срещу бившия президент на

...
Решението за евентуално повдигане на обвинение срещу бившия президент на
Коментари Харесай

Обвинението срещу Тръмп в Ню Йорк се отлага със седмици

Решението за вероятно покачване на обвиняване против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Ню Йорк може да отнеме още няколко седмици, тъй като огромното жури отсъства от делото през по-голямата част от април, заяви Агенция Франс Прес с позоваване на американски медии.

На 18 март Тръмп съобщи, че е на три дни от покачване на обвиняване поради заплащане на пари за безмълвие на порнозвезда.

Но от този момент правосъдният състав, призован от основния прокурор на Манхатън, продължава да изслушва очевидци.

Сега, предвид на това, че предстоят други каузи, празници, в това число Великден, Пасха и Курбан Байрам, и планувана двуседмична отмора от 10 април, огромното жури може да не прегледа още веднъж случая преди края на месеца, оповестяват WP и " Политико ", базирайки се на източници, близки до въпроса.

Според WP най-ранната дата за обновяване на съвещанието на огромното жури - гражданска група, натоварена да реши дали има дело, по което да се произнесе - ще бъде 24 април.

Разследването е концентрирано върху 130 000 $, платени седмици преди изборите през 2016 година на Сторми Даниълс, порнозвезда, с цел да я спре да оповести обществено за полов контакт, който съгласно нея е имала с Тръмп 10 години по-рано. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР