Решението ще позволи на съвета да спести £75 000, което

...
Решението ще позволи на съвета да спести £75 000, което
Коментари Харесай

Съветът на Medway в Кент премахва коледните светлини поради „предизвикателната финансова ситуация“

Решението ще разреши на съвета да спести £75 000, което съгласно водача на съвета Винс Мейпъл ще му помогне да избегне спомагателни финансови усложнения.

< p> " Знам какъв брой разочароващо ще бъде това за доста фамилии, поданици и компании, в това число мен, които се радваха да участват на събитието със фамилията ми. Но действителността на обстановката е, че за жалост нямаме различен избор, с изключение на да вземем тези сложни решения, “ сподели той.

„ [Ще] подсигурява, че можем да продължим да предоставяме съществени услуги, които сме длъжни да предоставяме по закон, като обществени грижи, събиране на боклуци и жилища. “

Градовете Gillingham, Rochester, Strood, Rainham и Chatham ще бъдат наранени от решението на съвета, само че финансирането ще бъде разтегнато за всеки град, с цел да получи коледно дърво.

В Рочестър, коледният базар и Dickensian Коледният фестивал към момента ще се организира през няколко уикенда, като годишната пантомима в Централния спектакъл също ще се организира в Чатъм.

Г-н Maple сподели, че Medway е една от най-слабо финансираните обединени управляващи в страната във връзка с своите население - което беше несъмнено на малко над 280 000 през 2019 година - като дотациите за подкрепяне на приходите бяха понижени с 91% от 2010 година

Прочетете повече от Sky News:
Пропалестински манифестации пред Даунинг стрийт < br /> Coldplay съди някогашен управител
Голямо облекчение на инфлацията в магазините за хранителни артикули

Грант за подкрепяне на приходите идва от централното държавно управление и добавя приходите на локалните управляващи от локални налози.

Идва защото Общинският съвет на Бирмингам на процедура разгласи банкрут, откакто беше ударен със сметка от £760 милиона за споразумяване на искове за равно възнаграждение.

Съветът сподели през септември, че е издал уведомление по раздел 114, потвърждаващо всички нови разноски, с изключение за отбрана на уязвимите хора и законоустановените услуги, би трябвало да спрат неотложно.

Говорител на градския съвет на Бирмингам сподели пред Sky News, че проектите за коледни светлини в центъра на града и коледен базар се възнамеряват да продължат както нормално тази година.

Те споделиха, че празничните събития се финансират от Област за възстановяване на бизнеса (BID), където локалните компании заплащат наложителна такса за финансиране на неща като маркетинг, промоции и събития.

Подобно ориста се случи и в Борнмут, откакто локалният съвет удостовери, че бюджетът от £44 100, разпределен на кварталите за коледни светлини и изложения на дървета, ще бъде отстранен от тази зима нататък.

Първоначално решението беше взето, с цел да се „ помогне финансовото положение съвета ".

Дни по-късно компанията за събития Seventa Events - която провежда пазара в региона, ледената пързалка и страната на чудесата на коледното дърво - сподели, че BID в градския център на Борнмът е " избавил " празничните проекти, Bournemouth Daily Echo регистрирано.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР