Решението с незабавно действие ще доведе до временно ограничаване на

...
Решението с незабавно действие ще доведе до временно ограничаване на
Коментари Харесай

Италия блокира ChatGPT frognews.bg

Решението " с неотложно деяние " ще докара до " краткотрайно ограничение на обработката на данни на италиански консуматори по отношение на OpenAI ", съобщи италианският орган за отбрана на данните. 

 

Миналата седмица ChatGPT претърпя пробив на сигурността на данните и изложи на риск диалозите на потребителите и информация за заплащанията им, напомня италианският орган. Той добавя, че OpenAI не ревизира възрастта на потребителите и излага " малолетните на безусловно несъответствуващи отговори спрямо тяхната степен на развиване и съзнание ".

 

OpenAI няма офис в Европейски Съюз, само че нейният представител в Европейското икономическо пространство има 20 дни, с цел да заяви по какъв начин възнамерява да приведе ChatGPT в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни, другояче рискува да бъде глобен с световна глобална глоба в размер до 4% от приходите си, написа „ Политико “.

 

Според изследване на " Ю Би Ес ", оповестено предишния месец, през януари, единствено два месеца след старта, тя е достигнала 100 милиона дейни месечни консуматори, което я прави най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята.

 

Тази седмица правоприлагащата организация на Европейския съюз Европол предизвести за евентуалната корист с чатбота при опити за фишинг, дезинформация и киберпрестъпления, като добави към това опасения, вариращи от правни до етични въпроси, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР