„Решението премиерът Борисов да води делегацията е съгласувано между двата

...
„Решението премиерът Борисов да води делегацията е съгласувано между двата
Коментари Харесай

Захариева: Президентството е уведомено, че премиерът ще води делегацията в ООН


„ Решението министър председателят Борисов да води делегацията е в съгласие сред двата кабинета – на премиера и на президента”. Това съобщи в коридорите на Народното събрание външният министър Екатерина Захариева във връзка решението на кабинета министър председателят Бойко Борисов да води през тази година делегацията на Общото заседание на Организация на обединените нации – като мотив и претекст е миналото българско европредседателство и всички значими тематики, които са разисквани през този интервал.

„ Имало е писма сред двата кабинета, доколкото знам. Имало е и срещи сред кабинетите на президента и премиера, тъй че знаят”, съобщи Екатерина Захариева.

На въпрос има ли опълчване сред институциите Захариева отговори, че по принцип връзката постоянно би трябвало да се усъвършенства, в случай че има някакъв проблем.

„ Аз мисля, че връзка сред институциите има. Винаги има какво да се усъвършенства, само че по този начин или другояче това е двупосочен развой, т.е. то не може да е единствено от страна на министър председател към президент, би трябвало да е в двете посоки”, добави външният министър.

На въпрос на NOVA от президентството обаче дадоха отговор, че това е въпрос, който не е бил обсъждан с президентската институция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР