Решението предвижда България да изпрати до 50 военнослужещи като обучаващ

...
Решението предвижда България да изпрати до 50 военнослужещи като обучаващ
Коментари Харесай

МС: Български военни няма да бъдат командировани в Украйна и извън ЕС

Решението планува България да изпрати до 50 военнослужещи като учащ екип на територията на страни членки на Европейски Съюз

Български военнослужещи не са командировани и няма да бъдат командировани в Украйна и отвън територията на страните членки на Европейски Съюз, оповестиха от Правителствената осведомителна работа. Уточнението е обвързвано със спекулации по тематиката по отношение на присъединяване на български военнослужещи в Мисията на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна.

Приетото от българското държавно управление решение на 15 февруари т.г. е в осъществяване на решението на Народното събрание за оказване на поддръжка на Украйна в границите на Мисията на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна, обнародвано в Дъждовни води брой 99 от 13 декември 2022 година, показват от Правителствената осведомителна работа.

Решението планува България да изпрати до 50 военнослужещи като учащ екип по линия на EUMAM UA, като образованието ще се прави единствено на територията на страни членки на Европейски Съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР