Решението покрива PC-та, сървъри и виртуални машини, а използването на

...
Решението покрива PC-та, сървъри и виртуални машини, а използването на
Коментари Харесай

Synology Active Backup Suite – безплатен бекъп и възстановяване на корпоративни данни

Решението покрива PC-та, сървъри и виртуални машини, а потреблението на местен сторидж свежда възобновяване до минути

Възстановяването на корпоративните данни лишава единствено минути със Synology Active Backup Suite

Най-добрата отбрана на данните в изпълненото с всевъзможни закани цифрово пространство е съществуването на аварийно копие. Това сигурно не е вест за систематичните админи, които би трябвало да решат въпроса по задоволително благонадежден и ефикасен метод. Всеки е бил очевидец на това по какъв начин един или повече чиновници прекарват през целия ден в неефикасно блуждаене в офиса, тъй като дискът на компютъра им е изгорен или са станали жертва на вирусна офанзива.

Synology предлага решение, с помощта на което продуктивността в офиса към този момент няма да става жертва на непредвидени условия. Напълно безплатният софтуерен пакет Active Backup Suite работи с всички NAS модели на Synology с x86 процесор и поддържа бекъп на Windows, Mac, Office 365 и G Suite среди, както и на виртуални машини.

Предимствата на локалния бекъп

Много от компаниите, изключително по-малките, разчитат на аварийно копие на данните в облака, което им икономисва уговорката от поддръжка на местна инфраструктура и наемане на ИТ фрагменти. Макар и налично, сходно решение има съществени дефекти, свързани с наличния потенциал, сигурността и по-ниската скорост на възобновяване.

Комбинацията от Synology NAS сторидж и Active Backup Suite подсигурява, че продуктивността в офиса няма да става жертва на непредвидени условия

Active Backup Suite употребява местен сторидж, с помощта на което скоростта на възобновяване на цели PC-та, сървъри и виртуални машини може да бъде измерена в минути, а не в часове.

Друго съществено преимущество на пакета е поддръжката на Microsoft Office 365 и G Suite, тъй че основаването на аварийни копия на данните на потребителите, в това число имейли, контакти и календари става единствено с няколко отметки в настройките. Тази еластичност разрешава възобновяване на данните безусловно досега на срив, което също пести голям размер от време за възобновяване и настройване на работната среда на потребителя.

 

Добра вест за админите е опцията за независимо възобновяване от страна на самите консуматори (в случаите, когато не се възвръща и операционната система). Те имат опция сами да намерят и изтеглят нужните файлове, които липсват или са били развалени.

Добавянето на машини, чиято информация би трябвало да се архивира, е доста елементарно чрез централизирания интерфейс. Практически не се постанова физически достъп до тях за инсталиране на клиента, тъй че процесът може да се провежда автоматизирано или в неработни часове.

Active Backup Suite предлага комфортен интерфейс за мониторинг и автоматизирани аларми при положение на пораждане на проблем с резервирането на данните. Така на систематичните админи остава единствено да настроят системата и да се уверят в безпроблемната ѝ работа.

Пести място

В Active Backup Suite се употребява тактика за възходящи бекъпи, т.е. архивира се единствено новата информация, което пести доста място. Наред с това се употребява и механизъм за световно дедупликиране на равнище блок, който също съществено понижава условията към наличното място за основаване на аварийни копия и от там нужните вложения в хардуер.

Подготвени даже за най-лошите сюжети

В извънредно нежеланите обстановки, при които е нарушена работоспособността на някой от сървърите, решението на Synology още веднъж може да предложи варианти за бързо възобновяване. При софтуерен срив бързо може да бъде зареден цялостен имидж на операционната система. Дори сървърът да е в сервиз, заради настъпване на физическа щета, неговият имидж може да работи под формата на виртуална машина на самия NAS и по този начин да бъдат спестени съществени загуби на цялата компания.

Повече информация за решението можете да намерите тук: Active Backup Suite.

NAS устройствата Synology се внасят и дистрибутират извънредно в България от компания ADSYS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР