Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го

...
Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го
Коментари Харесай

Хекимян: Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си, като гражданин

Решението няма по какъв начин да бъде взето елементарно. Решението съм го взел обаче изцяло умишлено, персонално аз и след време, което аз му желаех да ми бъде отредено, с цел да мога да помисля, да преценява обстановката. Всичко се случи предходната седмица. Имах персонална среща с господин Борисов и персонално от него получих поканата да бъда претендентът за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинации от структурата на партията и помолих за време да помисля. Защото това не е нещо, което би трябвало да бъде взето за секунди или за минути като решение.

Получил съм уверението за това, че ще имам опция независимо да вземам решенията си, разискали сме екип, тактика, хора, които ще работим дружно за това София да наподобява още по-добре.

Въпрос: От по кое време и по какъв начин датират вашите близки връзки с ГЕРБ и господин Борисов, тъй че да може да привлечете вниманието им за кмет?

Може ли да дефинираме какво значи „ близки връзки “?

Въпрос: Предлага ви за кмет за два дни…
Въпрос: Излиза, че не сте знаели за ваша кандидатура, която е издигната от структурите…

Не съм знаел за тази кандидатура, в действителност, и нещото, което е доста значимо за мен и феновете ще го видят от това, което ще излъчите и което излъчвате сега – през целия си път аз съм бил пред камерите и целия си път съм извървял пред обектива и като обществена персона. Никога не съм имал какво да укривам и не считам, че когато стоиш пред камера има въобще какво да скриеш. Ти носиш отговорност за хората. Аз съм се съобразявал с всичко, което би трябвало да резервира моето положително име като публицист и името на медията ми. За това желаех да попитам и вас като публицисти, тъй като всички вие тук сте и политически кореспонденти с доста опит и публицисти: вие поддържате връзка ли с политици?

Въпрос: Избиратели на ГЕРБ питат имате ли семейство и деца, какво е фамилното ви състояние?

Всичко в моя живот е обществено, моето фамилно състояние е ясно – неженен.

Въпрос: Кой е вашият приоритет №1?

През всичките тези години от 20 години пребивавам в София. Точно толкоз се навършват тази година – пристигнах на 29 септември, апропо за първи път. Тогава, когато стартира акцията.

През цялото това време като публицист в bTV съм подлагал на критика. Осъждали сме, в случай че щете, дейности, които са се случвали в Столична община, търсили сме решения, търсили сме метод за това проблемите на жителите да бъдат решени. И съм имал персонално отношение и коментар по всеки един проблем, който се е случвал тук (Столичната община, бел. ред.).

Като водещ всяка заран сме показвали сигнали на феновете. С сътрудниците кореспонденти и публицисти сме разнищвали доста комплицирани проблеми, свързани със София. Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен град, да бъде още по-зелен град, да бъде отворен към вложения, към младежите, само че на първо място поставям като акцент образованието. Защото образованието ще донесе още повече капацитет на града, ще донесе фрагменти на града и ще го развие.

Разбира се, няма да забравяме огромните инфраструктурни обекти, които би трябвало да бъдат довършени, които би трябвало да продължат да бъдат изпълнявани, с цел да може в действителност да се трансформира в столица, която да потвърди шампионата си в европейските ранглисти.

Въпрос: Преди дни Борисов съобщи, че ще издигне „ ексцентрична “, изтъквам, кандидатура за кмет на София. Какво ексцентрично ще извършите за столичния град?
Въпрос: И какво е ексцентричното при Вас?

Думите са за ексцентрична номинация и за ексцентричен претендент, нали по този начин? Не считам, че би трябвало да се вършат ексцентрични неща. Смятам, че би трябвало да се прави най-хубавото. Извън шаблона е номинацията, а ексцентричните неща – в противен случай, хубаво е да се вършат и ексцентрични, само че би трябвало да се прави най-хубавото за града.

Каква е вашата основна мотивация, с цел да вземете решението?

19 години съм публицист. Изминал съм пътя си от стажант, през кореспондент, през различим кореспондент за хората, през водещ на най-гледания утринен блок в страната, пред очите на всички хора. Преди три години имах опцията да поема поста шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV. Не мога да не си призная, че съм се замислял: „ А отсам накъде? Как не преставам аз? Какво ще е моето развиване след публицистиката или след този пост, в случай че щете? “

Получавайки предлагането за това да бъда претендент на ГЕРБ си дадох сметка, че желая да работя за обществото и да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и считам, че мога да го върша – просто от другата страна.

Какви са съгласно вас възможностите ви срещу претендента на ПП-ДБ?

Огромни са възможностите. Мисля, че това го осъзнават и самите те. Това обаче, което аз ще направя като акция, е да бъда себе си, да бъда покрай хората, както постоянно съм бил.

Всеки един човек в квартала, в центъра, в другите региони даже, където съм живял – тъй като, като всеки един естествен жител, който е пристигнал да живее и работи в София, съм сменял квартири, запознавал съм се с другите райони…

Аз пребивавам с проблемите на града, в действителност. Аз обичам София, в действителност. И главната ми мотивация е да направя най-хубавото за себе си, за жителите, за себе си, като жител.

Кое ще е първото нещо, което ще извършите?

Ще ревизирам безусловно всички поправки, само че дано, както споделят сътрудниците, първо да спечелим изборите.

Те са си на ГЕРБ, за какво ще им инспектирате ремонтите, а пък вие сте претендент на тази партия?

А за какво? Не може ли да ги ревизирам?

Подчинявал ли сте цялата политика на bTV на партийни ползи, откакто сте кандидат-кмет на тази партия?

Сигурен съм, че това е главното подозрение, само че даже и като въпрос е обидно.

Защо, всички хора го мислят към този момент?

Предполагам. Казвам, че са основателни подозренията. През целия си път съм стоял твърдо зад правилата на публицистиката. През целия си път. И мога да ви погледна всеки един вас в очите, да го видите и да го прочетете. Не съм се съобразявал с никого, тъй като всяко едно вземане предвид след това ти се изписва на челото.

Аз съм човек, който от време на време мъчно крие страстите си и в този момент не мога да не споделя, че съм разчувствуван. Не съм обезпокоен, разчувствуван съм. И като човек, който мъчно крие страстите си и това, което му е в сърцето, съм се старал да върша нещата по този начин, че да не ми се постанова, да не мога да виждам хората в очите.

Човек самичък извървява пътя си, само че е доста значимо с кого прави тези стъпки, доста е значимо екипът, който стои с него. Имал съм опцията през тези години да работя с най-големите експерти в България и съм приел тази номинация, за което желая да благодаря и на господин Борисов, и на партийните структури на ГЕРБ, без да съм партиец. Аз съм жител като всеки един от вас, само че ще разгадавам извънредно доста на хората, които са до мен и зад мен, които виждате. Това са хората, които с изключителни специалисти в своята област и ще вършат най-хубавото.

Ще продължат да вършат най-хубавото за София. Трябва да сте сигурни в това. Защото, когато се фиксираме върху жълтите павета, които и на мен не ми харесват по какъв начин са подредени или върху, „ Графа “, не можем да забележим цялата картина. Нека да погледнем картината в действителност от горната страна и да забележим какъв брой доста е направено за този град. Аз помня, както ви споделих първоначално, София от 2003 година със сините спирки, с гащите, които се продаваха по „ Витошка “, с тъмната градинка на НДК, с дупките по пътищата, с разрушените булеварди. Аз не пътувам по разрушен бул. сега и считам, че, в случай че би трябвало да сме почтени, както към този момент загатнах, мисля си, че можем да си признаем и положителното, което е направено за нашия град, за столицата на България.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР