Решението ни е окончателно – то е взето както от

...
Решението ни е окончателно – то е взето както от
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Решението ни да не подкрепим ГЕРБ е окончателно

„ Решението ни е дефинитивно – то е взето както от Изпълнително бюро, по този начин и от управлението на парламентарната група, тъй че връщане обратно към договаряния с ГЕРБ-СДС няма. И то по обясними аргументи, тъй като по време на договарянията се оказа, че те приказват пред нас едно, а на другата парламентарна група след нас споделят разнообразни неща. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Мая Димитрова в ефира на Nova News.

„ Чухме от Христо Иванов, че ще се търси конституционно болшинство. За какво? Не е ясно. Какво ще прави това конституционно болшинство също не е ясно, тъй че на този стадий не можем да дадем отговор дали ще се включим в такова конституционно болшинство. Във време, в което страната ни няма бюджет, общините са пред колапс, ние приказваме за конституционно болшинство... “, разяснява тя.

Депутатът от Българска социалистическа партия изрази вяра виновните институции да си свършат работата във връзка с протичащото се в прокуратурата. Относно правосъдната промяна, Димитрова уточни, че групата на социалистите е „ за “ промяна на основния прокурор, само че в конктекста на цялостна правосъдна промяна. " Трябва да се направи смяна във Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат, да се задвижи правосъдната промяна, с цел да може да проработи прокуратурата и всички институции “, сподели още Димитрова и добави, че е належащо да се работи изцяло, а не на парче, като измененията бъдат деликатно огледани, тъй че да не се окажат противоконституционни.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР