Решението не трябва да е базирано на идеология. Трябва да

...
Решението не трябва да е базирано на идеология. Трябва да
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако „Газпром“ подаде евтин газ – защо не


Решението не би трябвало да е основано на идеология. Трябва да е основано на това до каква степен сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „ Газпром “ освен с България, а с безусловно всички европейски консуматори е нарушил договорите си и изобщо не подава газ или не подава в цялостен размер.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и някогашен финансов министър Асен Василев в отговор на въпрос дали България би трябвало да се откаже изобщо да работи с „ Газпром “, съобщи БГНЕС.

„ Ако „ Газпром “ могат да подадат на ниска цена газ, който да сложим в Чирен, и по-късно да знаем, че ни е обезпечено да си го употребяваме – за какво не “, уточни Василев.

Той акцентира, че с „ Газпром " продължаваме да имаме контракт и в този момент, само че не получаваме количества. 

По думите на Василев няма един контракт в Европа, по който „ Газпром Експорт " да си извършва отговорностите.

„ Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма снабдител, който да подава газ на не борсови цени, с изключение на дълготрайния контракт с Азербайджан, който е непосредствено обвързван с интерконектора “, означи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

Той сподели още, че държавното управление на ГЕРБ през 2019 година е обвързало цената на синьото гориво по контракта с „ Газпром “ с холандската борса и всяко разкачане от борсата би трябвало да мине през предоговаряне с външни снабдители.

Василев разгласи още, че до вторник или сряда ще стане ясно дали „ Продължаваме промяната “ ще се яви независимо на изборите или в коалиция с „ Демократична България “, а листите ще бъдат оповестени по-късно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР