Решението на здравната криза у нас е да се премахнат

...
Решението на здравната криза у нас е да се премахнат
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Членството ни в ЕС не отговаря на националния ни интерес

Решението на здравната рецесия у нас е да се отстранен бизнес връзките в лечебните заведения. Това разгласи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

" За здравната рецесия главният проблем е, че здравната ни система беше превърната в комерсиално сдружение. Решението може да бъде като отпадне комерсиалният статут на лечебните заведения, тъй че да няма губещи лечебни заведения ", сподели още той.

По отношение на енергийната рецесия Костадинов разяснява, че може да се предотврати скокът в цените на тока като се направи преразпределение на пазара. С решение на изпълнителната власт може да се разбърка микса, тъй че евтиният ток да остане тук, а скъпия да бъде изнасян.

Той изиска и преразглеждане на позициите ни в Европейския съюз.

" Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е преференциално, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига тематиката ", сподели още водачът на " Възраждане ".

По думите му имаме липса на демократична представителност в Европейския съюз. Костадинов даде образец с Англия, която е излязла от общността.

" На този стадий участието ни в Евросъюза не дава отговор на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени изискванията ни за участие, в противоположен случай може да желаеме да напуснем ", сподели Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " разяснява и обстановката в Украйна и водените договаряния НАТО - Русия. Депутатът разгласи, че не е против натовските бази в България, а против тези на Съединени американски щати у нас.

" Очевидно е, че тази страна (б.а., Украйна) се разпада и то не от напън на изток, а от напън на запад ", добави Костадинов.

Той напомни, че на територията на Украйна има българска общественост, за която би трябвало да мислим.

По думите му България не пази ползите си и във връзка с РСМ като позволява да бъде предупреждавана за наказания от страна на Съединени американски щати.

" България има НАТО-вски бази, това са поделения на българската войска. Не американските, не турските, а нашите войски подсигуряват териториалната ни целокупност ", акцентира водачът на " Възраждане ".

" Възраждане " е за възобновяване на българската независимост и суверенитет и против приемането на еврото. Костадинов не отхвърли опцията да бъдат открити допирни точки с държавното управление.

Костадин Костадинов разяснява и обстоятелството, че партията му е срещу имунизациите против коронавирус, а част от депутатите му са имунизирани.

" Ние сме за имунизациите, тези, които са одобрени. Против сме тези, които сега се слагат, само че всеки самичък си взема решение. Не считам, че от имунизациите би трябвало да произтичат отговорности или права. ", сподели Костадинов.

Той още веднъж напомни, че изрично е против въвеждането и потреблението на зелените документи у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР