Решението на ВСС ще бъде изпратено на държавния глава Румен

...
Решението на ВСС ще бъде изпратено на държавния глава Румен
Коментари Харесай

Кабинетът: Освобождаването на Иван Гешев е само стъпка от съдебната реформа

Решението на Висш съдебен съвет ще бъде изпратено на президента Румен Радев, който би трябвало да издаде декрет.

" Очакваме Народното събрание и останалите институции да продължат да следват посоката към цялостна правосъдна промяна в интерес на българското общество, по този начин както е заложено и в управническата стратегия на държавното управление ", допълват от правителството.

На 11 май по време на среща сред Мария Габриел с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, кандидатът за министър председател на коалицията разгласи, че първото, което ще направи министърът на правораздаването в нейното държавно управление, е да внесе искане във Висшия правосъден съвет за освобождение на основния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на правосъдната власт. 

Оттук нататък на ход е президентът, сподели пък пред публицисти след съвещанието на Висш съдебен съвет министърът на правораздаването Атанас Славов. 

" Очевидно управлението на прокуратурата от дълго време употребява своите функционалности много политизирано. И видяхме след изказванията на господин Гешев от 15 май, той действително пристъпи към дейности, Народното събрание е залят с искане за имунитети и производства, които са били висящи или даже прекъснати години наред, в този момент са обновени. Има свръхактивност на прокуратурата, това евентуално е защитна тактика на господин Гешев и е по-скоро доказателство за политизация и за нужна промяна ", коментира още Славов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР