Решението на властите в Лондон, с което от вчера беше

...
Решението на властите в Лондон, с което от вчера беше
Коментари Харесай

Недоволни от разширяването на зоната без замърсяващи коли в Лондон чупят трафик камерите

Решението на управляващите в Лондон, с което от през вчерашния ден беше доста разширена зоната в града, в която се постановат такси на транспортните средства, които най-вече замърсяват околната среда, провокира остра реакция измежду част от жителите на мегаполиса. Някои от камерите, които наблюдават трафика в града, станаха обект на вандалски прояви, осведоми Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Стотици камери, които " разпознават " регистрационните табели на колите и другите транспортни средства, са били развалени, изключени от зареждането или напряко откраднати от съперници на разширението на обсега на зоната със свръхниски излъчвания (ULEZ), заяви полицията в Лондон.

Вандалите са част от проведена група от " отмъстители " против решението за разширението на зоната, показва АП. Те са известни като " Блейд рънърс " (Blade Runners), очевидно по прилика с някои от героите на известната кинопоредица, основана на научно-фантастичния филм от 1982 година " Блейд рънър ".

Кметът на Лондон Садик Хан твърди, че разширението на зоната със свръхниски излъчвания ще понижи замърсяването на въздуха в английската столица, с което се свързва преждевременната гибел на към 4000 души всяка година.  

Противниците му отвръщат, че таксата от 12,50 английски лири (около 16 долара) на ден за жителите на града, които карат по-стари коли, е несправедлива и тежка, изключително на фона на повишаването на живота заради високата инфлация. Те показват, че мярката съставлява самобитно наказване за доста поданици на предградията на Лондон, които разчитат на колите си, с цел да се предвижват до работните си места, да закарат децата си на детска градина или учебно заведение, както и за други неотложни потребности.

" Трафик камерите ще продължат да излизат от строя ", счита Ник Арлет, който е измежду уредниците на митингите против разширението на обсега на зоната със свръхниски излъчвания. Той показва, че " нито утвърждава, нито осъжда вандалските прояви ". 

" Хората са гневни ", добавя деятелят. 

Оспорваната мярка се ползва към по-голяма част от колите и микробусите с бензинови мотори, които са създадени преди 2006 година При тези, които са с дизелови мотори, тя обгръща моторните транспортни средства, създадени преди 2015 година. 

Зоната със свръхниски излъчвания (ULEZ) бе въведена за пръв път през 2019 година в центъра на Лондон и бе разширена през 2021 година От през вчерашния ден към нея бяха добавени още квартали, в които живеят към 5 милиона души, само че транспортните връзки не са на задоволително положително равнище.

Кметът Садик Хан показва, че с помощта на това решение " 5 милиона повече поданици на Лондон към този момент могат да дишат по-чист въздух ". 

" Поради тази мярка бедните хора ще обеднеят още повече ", задочно дава отговор представител на локалните поданици - Анна Остин. Тя споделя, че разчита на 15-годишната си дизелова кола, с цел да пътува до работното си място и да кара децата си на учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР