Решението на Върховния съд на Съединените щати по дело, което

...
Решението на Върховния съд на Съединените щати по дело, което
Коментари Харесай

Решението на Върховния съд по дело, забраняващо Тръмп да участва в гласуването в Колорадо през 2024 г., може да пристигне още в понеделник

Решението на Върховния съд на Съединените щати по дело, което ще дефинира дали някогашният президент Тръмп може да бъде отхвърлен от поста Първичните избори в щата Колорадо за хипотетична интервенция в изборите през 2020 година може да дойдат още в понеделник.

Върховният съд на Колорадо постанови през декември, че Тръмп е дисквалифициран да бъде още веднъж президент и не дава отговор на изискванията за първичните избори в щата – които са във вторник. Тръмп, който от този момент не беше позволен до първичните избори в Илинойс и Мейн, оспори решението на съда в Колорадо.

Жена под виолетов чадър минава около Върховния съд, сряда, 28 февруари 2024 година, във Вашингтон. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Върховният съд на щата беше първият, който се базира на Раздел 3 от 14-та корекция, конституционна наредба след Гражданската война, която има за цел да попречи на тези, които са „ взели участие в протест “, да заемат служба. Досега Върховният съд в никакъв случай не се е произнас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР