Решението на Върховния административен съд (ВАС) представлява основание за прекратяване

...
Решението на Върховния административен съд (ВАС) представлява основание за прекратяване
Коментари Харесай

Шефът на Столичния общинския съвет иска отстраняване на кметицата на Красно село

Решението на Върховния административен съд (ВАС) съставлява съображение за преустановяване на пълномощията на кмета на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова. Това съобщи на брифинг ръководителят на Столичния общинския съвет Георги Георгиев , представен от Нова телвевизия.

Припомняме, че Върховен административен съд дефинитивно призна съществуването ба спор на ползи при подписан от нея трудов контракт с щерка й за работа по план, а на конференция през днешния ден Стааниславова и заместникът й Николай Веселинов оповестиха, че тя е била атакувана по политически и стопански аргументи.

По думите на Георгиев преди две години е била подадена тъжба от жител за вероятни злоупотреби със обществения патронаж по време на Коронавирус пандемията. " Бе назначен одит от кмета на Столичната община, който да ревизира плана. Той установи, че госпожа Станиславова е изплатила близо 10 хиляди лв. на себе си като началник на план. На второ място - че е сключила контракт със обвързвано лице, което след това установихме, че е щерка ѝ ", изясни той. Георгиев сподели още, че решението на Върховен административен съд ще бъде изпратено до Общинската изборна комисия , която би трябвало да приключи пълномощията на Станиславова, изясни ръководителят на СОС.

Той съобщи, че Росина Станиславова е определена за кмет на " Красно село " с гласовете на " Демократична България ". Георгиев посочи, че политическата отговорност за случая е на партията, издигнала Станиславова. Той прикани Демократична България да изберат един от заместниците на кметицата, който да заеме мястото ѝ. Общинските съветници от ГЕРБ дадоха обещание да поддържат решението на Демократична България.
 Кметицата на
Кметицата на " Красно село " - дефинитивно уличена в спор на ползи

Росина Станиславова твърди, че е атакувана по политически и стопански причини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР