Решението на украинското правителство да не допуска в неделя граждани

...
Решението на украинското правителство да не допуска в неделя граждани
Коментари Харесай

Украйна не допуска руски граждани да гласуват на нейна територия, Москва реагира

Решението на украинското държавно управление да не позволява в неделя жители на Русия до изборните секции в съветското посолство в Киев и съветските консулства в Одеса, Харков и Лвов е открита интервенция във вътрешните работи на Русия. Това се споделя в изказване на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

 © АРХИВ  От нашите пратеници в Москва: Спокойна атмосфера в последния ден акцията От нашите пратеници в Москва: Спокойна атмосфера в последния ден акцията
Днес е последният ден от предизборната акция за президент в Русия. Владимир Путин продължава да води в социологическите изследвания. Три дни преди в...

Тази интервенция води до „ ескалация на напрежението в така и така много неблагополучните двустранни връзки “, разяснява съветското външнополитическо ведомство. Според него решението на Киев „ не провокира нищо с изключение на отвращение “, не се вмества в „ общоприетите показа за цивилизованите страни “, а също така е „ чисто двуличие “ обяснението, че това се прави от угриженост за сигурността на съветските задачи в Украйна.

Външното министерство на Русия отбелязва, че тези дейности опонират освен на Виенската спогодба за дипломатическите и консулските връзки, само че и на интернационалните правила за отбрана на правата на индивида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР