Решението на Уимбълдън да забрани участието на всички руски и

...
Решението на Уимбълдън да забрани участието на всички руски и
Коментари Харесай

След забраната на Уимбълдън: Кои тенисисти няма да участват на тазгодишния турнир?

Решението на Уимбълдън да забрани присъединяване на всички съветски и беларуски тенисисти в тазгодишното издание на шампионата заради съветската инвазия в Украйна, срещна съществено отрицание от страна както на състезателите, по този начин и на най-големите тенис органи. Последва ответна реакция от страна на ATP, WTA и ITF, които взеха решение да не присъждат никакви точки на участниците в тазгодишната конкуренция, като по този метод сведоха статута на най-стария тенис шампионат до демонстративно съревнование.

Днес бе разгласен описът със деклариралите присъединяване играчи, като прави усещане, че никой от състезателите не се е отказал от шампионата поради премахването на точки. Липсват обаче имената на съветските и беларуските тенисисти, които не престават да бъдат без право на присъединяване на Откритото състезание на Англия, като при мъжете това са Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Аслан Карацев и Иля Ивашка.

Освен гореспоменатите измежду останалите играчи, които няма да забележим в деяние в All England Club, са Роджър Федерер и Кей Нишикори, които се възвръщат от травми. Доминик Тийм и Борна Чорич пък ще се възползват от правото си на предпазен ранкинг, до момента в който Стан Вавринка чака да му бъде възложен " уайлд кард " за присъединяване.

Wimbledon men’s entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)
При дамите описът с недопуснати състезателки е надалеч по-дълъг, защото наложително конкуренцията ще пропуснат 12 топ тенисистки, а точно Арина Сабаленка, Дария Касаткина, Вероника Кудерметова, Людмила Самсонова, Екатерина Александрова, Александра Саснович, Варвара Грачева, Анастасия Потапова, Анастасия Павлюченкова, Анна Калинская и Камила Рахимова.

Тазгодишното издание на Уимбълдън ще бъде запомнено и с това, че за първи път в историята нито една всред Серина и Винъс Уилямс няма да се изявява в Лондон. Други състезателки, които ще пропуснат конкуренцията, са получилите травми Лейла Фернандес и Маркета Вондрушова, както и Елина Свитолина, която чака първата си рожба.

Wimbledon women’s entry list
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР