Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) в Русия да не

...
Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) в Русия да не
Коментари Харесай

ЕС: Демократичността на президентските избори в Русия е под въпрос

Решението на Централната изборна комисия (ЦИК) в Русия да не допусне Алексей Навални до присъединяване в изборите за президент следващата година хвърля сянка върху политическия плурализъм в страната и поражда подозрения за демократичността на избора. Това се показва в изказване на представител на Европейската работа за външно деяние.

Отбелязва се, че Европейският съд по правата на индивида е отчел, че Навални не е имал достъп до без значение и почтено правораздаване.

„ Обвинения на политическа основа не трябва да бъдат употребявани против присъединяване в политиката. Очакваме съветските управляващи да обезпечат равни условия, в това число във връзка с президентските избори догодина”, се добавя в изказването.

Европейски Съюз показва упованието представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа да бъдат поканени за наблюдаващи на идните избори за президент на Руската федерация.

Посочва се, че Европейски Съюз ще оцени резултата от изборите на основата на заключенията на наблюдаващите, както постъпва всекидневно.

Руската ЦИК разгласи през вчерашния ден, че не позволява Навални до присъединяване в президентските избори, тъй като е осъждан. Срещу него е издадена условна присъда за корист с държавни средства и с цел да бъде позволен до изборите, присъдата би трябвало да бъде анулирана, или той би трябвало да получи особено позволение.

Според Кремъл неучастието на опозиционер Алексей Навални в съветските президентски избори през март следващата година няма да се отрази на тяхната легитимност.

Това съобщи пред публицисти в Москва представителят на съветския президент Дмитрий Песков , който разяснява отхвърли на съветската ЦИК да записва Навални за претендент за президент.

В Кремъл са осведомени с разнообразни изявления по въпроса на анализатори, само че не са съгласни с мнението, че отводът за регистрация на Навални може да се отрази на акцията.

Песков обаче сподели, че съветските управляващи би трябвало деликатно да проучат въпроса дали апелите на Навални за протест на изборите не нарушават законите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР