Решението на Светия синод е ясно, то не е двузначно.

...
Решението на Светия синод е ясно, то не е двузначно.
Коментари Харесай

Митрополит Антоний разкри, че БПЦ има условия към Македония!

Решението на Светия синод е ясно, то не е двузначно. Светият синод разсъди и реши. След това излъчи комисия, 2/3 от членовете. Комисията ще се срещне с Македонската православна черква с ясни и съответни условия. Това съобщи Западно и Средноевропейски митрополит Антоний в утринния блок на Българска национална телевизия. Тази черква дълги години към този момент страда от изолираност, ние сме длъжни да откликнем. Това е единственото канонично решение. Не би трябвало да има напън върху решенията, както през вчерашния ден имаше протестиращи пред Светия синод. Трябва да се абстрахираме от крайни националистически решения. Ние защитихме националните ползи, само че и спазихме канона, сподели митрополитът.

Сръбската православна черква е наложила схизмата и тя би трябвало да я вдигне, несъмнено. Комисията ще се срещне с представителите на Македонската черква, с цел да има и договаряния със прилежащите православни църкви. За нас е значимо да бъде вдихната схизмата, от там нататък, методите и средствата би трябвало да бъдат посредством канона и историческото благо. Ролята на Вселенската патриаршия ще е съществена. До колкото знам текат диалози сред Македонската и Сръбската църкава, добави негово Преосвещенство. Готвим се за раждането на Христос с пост и молебствия, и чакаме да получим от него примирение, сподели още духовникът.

Премиерът е човек с ясно изразена религия и обичаи, търси ни за молитва. Молитвата е най-силното оръжие, приключи митрополит Антоний.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР