Решението на Скот идва само две седмици след изслушване, при

...
Решението на Скот идва само две седмици след изслушване, при
Коментари Харесай

Съдията разрешава да продължи делото, което оспорва широката забрана на абортите в Айдахо

Решението на Скот идва единствено две седмици след чуване, при което офисът на основния прокурор на Айдахо Раул Лабрадор се опита да отхвърли делото, водено от четири дами и няколко лекари, които са подали случай по-рано тази година.

Подобни правосъдни каузи се водят из цялата нация, като някои от тях, като това на Айдахо, са заведени от Центъра за репродуктивни права от името на лекари и бременни хора, на които е отхвърлен достъп до аборти, до момента в който са изправени пред съществени затруднения при бременност.

Според Центъра за репродуктивни права, конституцията на Айдахо дава право на своите поданици на избрани съществени права, само че необятната възбрана на абортите съставлява риск за тези права.

Офисът на Лабрадор отвърна, че Айдахо Върховният съд към този момент удостовери щатските забрани за аборти – като по този метод реши всички витаещи въпроси по въпроса.

Скот се съгласи частично с държавните юристи, че щатският Върховен съд е постановил, че няма главно право на аборт в щата конститу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР