Решението на Серина Уилямс да се оттегли от спорта поставя

...
Решението на Серина Уилямс да се оттегли от спорта поставя
Коментари Харесай

Отказването на Серина Уилямс е началото на края за златната ера на тениса

Решението на Серина Уилямс да се отдръпна от спорта слага началото на края на златната епоха на тениса - страховита, само че неизбежна вероятност, която от дълго време се бе задала на хоризонта, написа Асошиейтед Прес в собствен разбор.

През идващия месец по-малката от сестрите Уилямс ще навърши 41 години и по всичко проличава започващото по-късно повече от две седмици Открито състезание на Съединени американски щати ще бъде последният шампионат в пребогатата и кариера.
 Серина Уилямс приказва за неизбежното скорошно отдръпване от тениса Серина Уилямс приказва за неизбежното скорошно отдръпване от тениса
" Тя е боксофис ", сподели някогашният английски тенисист Грег Руседски по адрес на носителката на 23 трофеи на сингъл от Големия шлем в студиото на “Скай Спортс ”.

" Тя носеше на гърба си женския тенис през последните две десетилетия дружно със сестра си Винъс. Ясно е, че към тях в тениса има и други звезди, само че играчи като Серина са тези, които възпламеняват искрата у хора, които не са почитатели на нашия спорт. Дори и да не знаеш нищо за тениса, няма по какъв начин да не си чувал за Серина Уилямс. Тя е икона и ние губим икона на нашия спорт, тъй че тя ще ни липсва същински ", разяснява Руседски.

В близко бъдеще се чака образецът на Серина Уилямс да бъде последван и от тримата огромни в мъжкия тенис - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, които през последните две десетилетия постановиха тотална доминация в шампионатите от Големия шлем и трансформираха тениса радикално, донасяйки куп нови почитатели и спонсори на ракетния спорт.

Федерер навърши 41 години тази седмица и след серия от интервенции на коленете не е играл от повече от една година. Швейцарецът, който има 20 трофеи от Шлема, е декларирал присъединяване единствено в домашния си шампионат в Базел и на " Лейвър къп " до края на годината и напълно не е ясно дали има желание да се завръща в професионалния тур за по-дълъг интервал от време.

36-годишният Надал наподобява млад на фона на Уилямс и швейцарския Маестро, само че за никого не е загадка, че испанецът има хронични проблеми в ходилото. По-рано тази година медиите даже спекулираха, че той ще се откаже, само че изненадващо Надал събра сили и завоюва Откритото състезание на Австралия и " Ролан Гарос ", с цел да докара мейджър трофеите си до рекордните при мъжете 22.
 Григор: Гордея се с теб, Серина! Ще ми липсваш! Григор: Гордея се с теб, Серина! Ще ми липсваш!
Най-млад от всички измежду най-успешните тенисисти на нашето време е Новак Джокович, като той единствен не се е борил с тежка контузия в последните няколко години. 35-годишният сърбин към момента има висша мотивация да печели, откакто през предишния месец победи на " Уимбълдън ", само че е допустимо да продължи да пропуща някои от най-важните шампионати, както бе в Австралия при започване на тази година, поради отхвърли си да се имунизира против КОВИД-19.

И до момента в който мъжкият триумвират продължава да господства мъжкия тенис, най-много посредством Надал и Джокович, то в последните няколко години триумфите непрекъснато се изплъзваха на Серина Уилямс. Последната купа на американката в шампионатите от Големия шлем пристигна при започване на 2017 година, няколко месеца преди да роди щерка си Алексис Олимпия, а последният и трофей е от 2020 година на шампионата в Окланд, Нова Зеландия. Въпреки това Серина Уилямс към момента остава най-голямата звезда в женския тенис.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР