Семейство от Тексас отхвърля милиони за собствеността си и вместо това прави нещо забележително с нея: „Просто съм много благодарен“

...
Решението на семейство от Тексас да продаде земята си даде
Коментари Харесай

Решението на семейство от Тексас да продаде земята си даде огромен тласък на местната дива природа, въпреки че можеха потенциално ще пропуснат милиони долари, според Texas Monthly.

Постепенното разширяване на собствеността на Рони и Тери Урбанчик за период от 30 години ги накара да натрупат 750 акра прекрасна гора в Hill Country.

Първоначално планът беше да се построи подразделение в района, което щеше да осигури 2400 жилища за семейства, които проявяват интерес да живеят в селския рай.

Проектът щеше да направи семейство Urbanczyk 125 милиона долара, но беше посрещнато с опозиция от общността и местните екологични групи.

Когато Тексаският отдел за паркове и дива природа предложи 25 милиона долара за закупуване на 515 акра с цел превръщането на района, известен като Honey Creek в държавен парк, Urbanczyks знаеха, че това е идеална сделка.

Публикация, споделена от Good News (@globalpositivenews)

Сега, искрящо чистата вода на потока, тълпата от кипариси дървета, а различните защитени видове в Honey Creek ще бъдат внимателно поддържани в продължение на години.

„Имахме много фантастични спомени там и сега хората в Тексас наистина ще им се насладят за следващите хиляда години,” каза Рони Урбанчик, който притежава компания за бетон, пред Texas Monthly.

„Това наистина ме накара да се почувствам 100 процента по-добре,” каза Тери Урбанчик за сделката и плановете за земя, която обичат толкова много.

Сред създанията, намерени на Honey Creek са изложени на риск животни, като златистобузи коприварчета, черношапи вирео и слепи саламандри Comal. Освен това е дом на редица безгръбначни в пещерните системи на земята.

В изявление директорът на държавните паркове в Тексас Родни Франклин каза: „Заедно със съседния държавен парк на река Гуадалупе, тези защитени земи обхващат близо 5000 акра местообитания, които поддържат растенията и дивата природа, облагодетелстват качеството на водата и предоставят възможности на хората да прекарват време сред природата.“

В допълнение към превръщането на земята в обществен достъп, в крайна сметка събития могат да бъдат организирани в Honey Creek, осигурявайки зашеметяваща обстановка за специални събирания. Най-важното е, че поставя основна екосистема в ръцете на местни експерти, които ще се грижат за нея в дългосрочен план — и също така ще гарантира, че важните зелени пространства няма да бъдат обект на вредно строителство в бъдеще.

“ Не мога да бъда по-възхитена“, каза Annalisa Peace от Greater Edwards Aquifer Alliance пред Texas Monthly. „Много съм благодарен на семейство Urbanczyk за това решение.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които го правят лесно да помогнете на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР