Решението на състезателния директор Нилс Витих да спре на два

...
Решението на състезателния директор Нилс Витих да спре на два
Коментари Харесай

Алези: Рейс директорът се справи перфектно в Австралия

Решението на спортния шеф Нилс Витих да спре на два пъти Гран При на Австралия поради разпилени парчета по пистата не се хареса на част от настоящите водачи, които сметнаха, че единствено колата за сигурност е щяла да бъде задоволително в тези случаи.

Второто прекъсване на конкуренцията в 55-та от 58 обиколки и решението да има рестарт от място единствено два тура преди края също донесоха голям брой рецензии на Витих, изключително след всеобщия случай в първия завой след него. Пилотът на Хаас Нико Хюлекнеберг съобщи, че тези решения и това изкуствено основаване на драма със старт от място две обиколки пред финала „ не са в ДНК-то на Формула 1 “.
 Хюлкенберг: Това, което се случи в Мелбърн не е в ДНК-то на Формула 1 Хюлкенберг: Това, което се случи в Мелбърн не е в ДНК-то на Формула 1
Не всички обаче споделят мнението на Хюлкенберг и другите водачи, които се изкаха против метода на Витих. Един от бранителите на автобус шефа бе някогашният водач Жан Алези, който съобщи, че германецът е реагирал съгласно упованията и е взел доста точни решения.
 Тото Волф желае повече изясненост за потреблението на аления байрак във Формула 1 Тото Волф желае повече изясненост за потреблението на аления байрак във Формула 1
„ Разбирам какво е да си част от една безредно съревнование, само че не съм склонен с възраженията. По мое мнение автобус шефът приложи доста тъкмо разпоредбите “, сподели Алези пред италианския вестник Corriere della Serra.

Той също по този начин разяснява и аргументите за двете спиранията на надпреварата, а точно отломките по пистата. По думите на Алези в това не е имало нищо изненадващо, защото на „ Албърт парк “ рискът за всички става доста огромен, когато на трасето има парчета или трошляк.

„ На писта като тази в Мелбърн е наложително да има червен байрак когато на пистата има разпилени трошляк или парчета, какъвто бе казусът след злополуките на Албон и Магнусен в края. Няма друга опция, защото в противоположен случай рискът за всички останали става доста огромен “, съобщи французинът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР