Решението на САЩ да се изтеглят от важен договор с

...
Решението на САЩ да се изтеглят от важен договор с
Коментари Харесай

Зюддойче цайтунг: Черен ден за контрола над въоръженията

Решението на Съединени американски щати да се изтеглят от значим контракт с Русия бележи " черен ден " за контрола над въоръженията, написа " Зюддойче цайтунг " в публицистичната си публикация през днешния ден, откакто Вашингтон удостовери изтеглянето си от контракта за очистване на ракетите със междинен обхват, съобщи ДПА.

" Тази дата ще влезе в историята като черен ден за контрола над оръжията и разоръжаването. Не може да се отхвърли, че договорът има дефекти - той отразяваше обстановка в политиката по сигурността, която доминираше в заключителната фаза на Студената война ", написа изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

От тази позиция той към този момент не е актуален и по тази причина би трябвало да се положат старания за обновяването му. Премахването му е неправилен път, тъй като без него преградата пред конкуренцията в нуклеарното въоръжаване ще бъде застрашена, както през 80-те години, когато и Съединени американски щати, и Съветският съюз разположиха ракети със междинен обхват на немска земя ", написа немският районен вестник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР