Решението на САЩ да обявят съдията Андон Миталов за корумпиран

...
Решението на САЩ да обявят съдията Андон Миталов за корумпиран
Коментари Харесай

Съдия Андон Миталов се разболя, а спецсъдът понася тежък удар от САЩ


Решението на Съединени американски щати да разгласят съдията Андон Миталов за " подкупен " е доста тежък удар за всички и за имиджа на Специализирания углавен съд. Това призна в четвъртък шефката на спецсъда Мариета Райкова, която добави, че засегнатият магистрат е излязъл в болнични. Малко по-късно стана ясно, че Висшият правосъден съвет (ВСС) не разполага с съответни данни за какво Миталов е разгласен за подкупен от Съединени американски щати.

В сряда държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо излезе с изказване, че " Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България ". Ден по-рано американското посолство анонсира, че ще бъдат предоставени данни, които да уличават българин в корупция.

Случаят с Миталов бе обявен като " доста явен " от посланика на Съединени американски щати в София Херо Мустафа. Очаква се да има и други " корумпирани ", които да добавят американския лист.

За Висш съдебен съвет обаче не е толкоз ясно за какво съдията Миталов е разгласен за " подкупен " от Съединени американски щати. Кадровиците взеха решение да изискат информация от всички, които биха могли да имат такава, в това число от Съединени американски щати, от основния прокурор, от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и правосъдния инспекторат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР