Решението на САЩ да намали броя на служителите в посолството

...
Решението на САЩ да намали броя на служителите в посолството
Коментари Харесай

Куба предупреди, че съкращенията в американското посолство могат да има отрицателен ефект

Решението на Съединени американски щати да понижи броя на чиновниците в посолството в Хавана е преждевременно и ще има негативно влияние върху връзките сред Съединени американски щати и Куба, съобщи в петък Жозефина Видал - директорката на американския отдел във външното министерство на Куба, съобщи БГНЕС.
" Ние имаме вяра, че решението, взето от Държавния департамент, е преждевременно и може да има негативно въздействие върху двустранните връзки, изключително върху съдействието по въпроси от общ интерес ", означи Видал в изявление за кубинска телевизия.
БГНЕС напомня, че в петък американската администрация разгласи, че изтегля огромен брой чиновници и техните фамилии от дипломатическата си задача в Хавана. Причината е хипотетично само че несигурно външно влияние. Според известието на телевизия Си Би Ес, която се базира на източници в Белия дом, задачата ще напусне единствено " главният личен състав ", като за момента липсва информация какъв брой тъкмо индивида ще бъдат наранени от мярката.
До кадровите съкращения се стигна, откакто в края на август телевизия CNN заяви, че повече от 10 работещи в Хавана американски дипломати и членове на фамилиите им е трябвало да бъдат лекувани поради признаци, провокирани от акустично влияние с неустановен темперамент. По-късно и говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт удостовери, че в Куба са потърпевши най-малко 19 чиновници на американското посолство, като нездравословното влияние върху тях е почнало през 2016.
Министерството на външните работи на Куба обаче изрично отхвърли всякаква връзка на Хавана с случаите с американските дипломати и даже спомага за разкриването на източника на странния проблем у американските дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР