Решението на съда излезе в края на януари - имаше

...
Решението на съда излезе в края на януари - имаше
Коментари Харесай

Юрий Борисов, арестуван за аферата „Русофили“, осъди МВР

Решението на съда излезе в края на януари - имаше период за обжалване, който изтече, тъй че е дефинитивно решението, с което осъдих Министерство на вътрешните работи. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Юрий Борисов от Национално придвижване „ Русофили ". Той разяснява, че е решил да съди вътрешното министерство, тъй като заповедта за арестуването му е била несправедлива, също по този начин е нанесла избрани удари върху имиджа и върху репутацията му. Това е морално удоволетворение и нищо повече, особено това решение на съда, сподели още Юрий Борисов.

Аз имам две хипотези за задържането си и не мога да си избера едната. Първата ми догадка е заплашване, защото не бях единствено аз задържан, имаше 15 разпита, няколко индивида задържани, заплашване на Национално придвижване „ Русофили " - можем да приказваме за какво, вие и вашите фенове познавате нашата активност, изясни той.

Втората ми догадка е, че са имали желание да ми издигнат обвиняване, само че в един миг са се отказали и ме трансфораха от обвинен в очевидец. Но защото това е по-сложната догадка, аз си предпочитам по-простичката, че арестуването ми е било за заплашване, добави Юрий Борисов. Тревожното в тази история и тази офанзива е, че това е политическо гонене за светоглед, за отстояване на позиции, за отстояване на полезности, за противоречие с властта, за оборване на съществени политики на властта, които се считат за аксиоматични и по този начин нататък. Нещо, което в последните години бяхме привикнали, че е обикновено и смятахме, че ни се поставя, че като жители ние можем да бъдем разнообразни в своите оценки и своите разбирания, сподели още Юрий Борисов. Оказа се обаче, че нашата лъжица се оказа по-голяма в сравнение с очевидно властта може да преглътне, тъй като ние атакувахме и участието ни в НАТО, и държанието на НАТО, и външната ни политика, означи още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР