Решението на събранието на акционерите за смяна на управителя на

...
Решението на събранието на акционерите за смяна на управителя на
Коментари Харесай

Жалба в съда спря вписването на новия управител на ВиК-Монтана

Решението на събранието на акционерите за промяна на шефа на ВиК-Монтана Валери Иванов е обжалвано в Окръжния съд в Монтана от община Бойчиновци. Тя е съучастник в сдружението и новият шеф Радослав Георгиев не може да бъде вписан в комерсиалния указател, до момента в който не завърши делото по жалбата, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на информация от окръжния съд.
По настояването на община Бойчиновци решенията на общото заседание за изтриване на Валери Иванов като шеф и регистриране на Радослав Георгиев да бъдат оповестени за оскъдни е формирано частно комерсиално дело, като съдията Диана Кузманова е излязла с определение, че до момента в който това дело се гледа, то вписването на новия шеф се стопира. Това определение може да бъде обжалвано в едноседмичен период пред Апелативния съд в София.
На 28 ноември на общо заседание на акционерите представителите на страната, които имат 51% от акциите във ВиК-Монтана, взели еднолично решение за премахване на дългогодишния шеф Валери Иванов. Мотив за това е бил отнетият му достъп до класифицирана информация, въпреки че на 24 ноември достъпът на Иванов е бил възобновен.
Припомняме, че на 29 ноември пред постройката на ВиК в Монтана имаше митинг от работещите, които обявиха в декларация, че всичките 350 души в сдружението стоят зад Иванов и назначението на незапознат човек от друга област, който в никакъв случай не е работил в системата на ВиК и няма инженерно обучение, ще докара до тежки последствия за ръководството на водния бранш в област Монтана.
„ Водата няма цвят и би трябвало да се ръководи без политически пристрастия, а с отговорност, тъй като е извънредно значима за живота и здравето на хората ", обявиха протестиращите, които показаха подготвеност за протестни дейности, в случай че това решение не бъде анулирано.
Валери Иванов заяви, че е назначен за шеф на 14 март 2023 година с тригодишен контракт след извоюван конкурс за длъжността. Той съобщи, че уволнението му е голословно и в случай че жалбата на община Бойчиновци бъде отхвърлена, то той ще апелира отстраняването си, като е изцяло уверен, че ще завоюва делото.
Акционери във ВиК-Монтана са страната с 51% и 9 от общините от района, които имат 49%. Повечето от общините неотдавна са изразили документално мнение, че поддържат Иванов и желаят той да продължи да бъде шеф, защото е потвърден специалист с 33-годишен стаж и познава чудесно цялата водопроводна мрежа в района.
Валери Иванов заяви, че сега пред ВиК-Монтана има по-важни проблеми поради безводието в няколко села от района. Той разяснява, че снежната стихия на 25 и 26 ноември е скъсала доста жици и е повалила стълбове от електропреносната мрежа в региона и това е оставило без ток няколко станции, които изпомпват вода до околните села. Налага се незабавно да търсим и доставяме генератори на течно гориво, които би трябвало да захранят с сила станциите и водата да стига до потребителите. Налага се да намираме ексклузивен финансов запас, защото един подобен генератор харчи по 20 литра нафта на час и за денонощие излиза към 2000 лв., съобщи Иванов. Той добави, че нормализиране на водоподаването в района ще има, откакто електрозахранването във всички помпени станции бъде възобновено, само че това не зависи от ВиК-Монтана, а от екипите на „ Електрохолд ", които повече от седмица работят на мястото на повредите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР