Решението на с два милиона барела дневно е насочено към

...
Решението на с два милиона барела дневно е насочено към
Коментари Харесай

Решението на ОПЕК+ цели стабилизиране на пазара, убеждава Кремъл

Решението на с два милиона барела на ден е ориентирано към стабилизиране на пазара. Т ова съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

По негови думи, давайки единодушието си за понижаване на добива на суровината, алиансът е удостоверил пълномощията си като организация, виновна за стабилността на пазара.

По време на срещата си на във Виена 27-членният алианс подцени апелите на Белия дом да не редуцира производството на нефт и даде зелена светлина на понижението - най-голямото след пандемията от COVID-19 през 2020 година
 ОПЕК+ контракти редуциране производството на нефт
ОПЕК+ контракти редуциране производството на нефт

Намалява с 2 милиона барела дневно от ноември

Организацията сподели в изказване, че решението се основава на " несигурността, която заобикаля световните стопански вероятности и вероятностите на петролния пазар ".

Цените на суровия нефт се намалиха през последните месеци на фона на опасения по отношение на спадащото търсене и опцията за световна криза.

Повишаването на цената на суровия нефт може да помогне на Москва, която е изправена пред възбрана на Европейския съюз (ЕС) за по-голямата част от нейния експорт на недопечен нефт, която би трябвало да влезе в действие през декември и опит на Г-7 да ограничи цените на съветския нефт.

През юли президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Саудитска Арабия да усили производството на нефт. По-късно ОПЕК+ се съгласи да усили производството.

След последното решение на алианса Белият дом съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е " отчаян " от късогледото решение на ОПЕК+ да понижи производството.
 Съединени американски щати желаят ОПЕК+ да не понижава производството на нефт
Съединени американски щати желаят ОПЕК+ да не понижава производството на нефт

Тъй като сходен ход не дава отговор на потребностите на актуалната икономическа ситуация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР