Решението на руския президент Владимир Путин за поставяне на силите

...
Решението на руския президент Владимир Путин за поставяне на силите
Коментари Харесай

Столтенберг определи като опасно и безотговорно решението на Путин за руските ядрени сили

Решението на съветския президент Владимир Путин за слагане на силите за стратегическо въздържане в специфичен режим на носене на бойно дежурство е рисково и безконтролно, и добавя нападателния метод на съветския водач към Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за CNN, представен от Ройтерс. 

" Това е една рискова изразителност. Това е държание, което е безконтролно. И, несъмнено, в случай че съпоставите тази изразителност с това, което те вършат на терен в Украйна, водейки война против самостоятелна, суверенна страна, извършвайки пълномащабна инвазия в Украйна, това задълбочава сериозността на обстановката. Те не заплашват единствено Украйна, само че също и страните членки на НАТО и желаят да изтеглим всички въоръжени сили от източния фланг на Алианса ", сподели Столтенберг в предаването " Състоянието на съюза " по CNN.

Руският президент оправда своето решение с " войнствените изказвания на НАТО " по отношение на Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въпросът за участието на Украйна в НАТО може да реши единствено Киев, а за това също по този начин е нужна поддръжката на всички страни от Алианса, сподели още Столтенберг, представен от ТАСС.

" Подкрепяхме техните старания за присъединаване към НАТО, помагахме им да провеждат защитата си, да изградят гарантиращи сигурността институции, с цел да подхождат на стандартите на алианса, да победят корупцията. Но в последна сметка ни е необходим консенсус на всички 30 страни членки на пакта. Решенията в НАТО се вземат точно по този начин. Искаме Русия да разбере: единствено Украйна може да взема решение въпроса за възможното си участие, а съдружниците ще правят оценка степента й на сходство на стандартите на НАТО ", добави генералният секретар на НАТО. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР