Решението на Русия да се върне към зърнената сделка не

...
Решението на Русия да се върне към зърнената сделка не
Коментари Харесай

Кремъл уточнява: Връщане към зърнената сделка не означава удължаването ѝ

Решението на Русия да се върне към зърнената договорка не значи, че срокът ѝ ще бъде продължен. Това акцентира представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той съобщи, че Москва не се е заела да остане в съглашението, освобождаващо износа на зърно от Украйна, след настоящата дата на приключването му - 19 ноември, оповестява " Ройтерс ".

Песков уточни, че Русия към момента би трябвало да реши дали договорката работи, преди да реши дали да удължи присъединяване си.

Все още би трябвало публично да обсъдим удължаването, крайният период към момента не е изминал, към момента работи, означи той.

По-рано през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров прикани Организация на обединените нации, която посредничи в договорката, да ускори напъните си , с цел да подсигурява, че западните страни облекчават рестриктивните мерки, които съгласно Москва пречат на личния ѝ експорт на селскостопански артикули и торове, който също са част от договорката.
 Украйна отхвърля да е давала нови обещания на Русия за зърнената договорка
Украйна отхвърля да е давала нови обещания на Русия за зърнената договорка

Киев не е поемал задължения, надхвърлящи тези от съглашението, подписано през юли

Междувременно които да надвишават изискванията на Черноморската самодейност за зърно, контрактувана през юли, с цел да убеди Москва да възобнови присъединяване си в договорката.

В събота действието на съглашението за доставка на зърно, подписано сред Москва, Турция, Украйна и Организация на обединените нации . Мотивът, бележит от Кремъл, бе, че към този момент не може да подсигурява безвредното прекосяване на кораби от Украйна през Черно море, като изясни това с .

Вчера обаче съветското министерство на защитата разгласи, че, откакто е получила писмени гаранции от Украйна, че Киев няма да употребява зърнения кулоар за бойни дейности против Москва.

Впоследствие съветският президент Владимир Путин заплаши в случай че Киев наруши гаранциите за сигурност към Москва.
 Русия плаши отново да напусне зърнената договорка, само че без да блокира Турция
Русия плаши отново да напусне зърнената договорка, само че без да блокира Турция

Путин предизвестява Киев да не нарушава гаранциите за сигурност към Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР