Решението на проблема с циганите трябва да бъде национално. Това

...
Решението на проблема с циганите трябва да бъде национално. Това
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Във всяко циганско гето трябва да има полицейско управление

Решението на казуса с ромите би трябвало да бъде национално. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила.

Трябва да се направи една огромна дисксуия с присъединяване на всички институции, с цел да се стигне до действителното приобщаване на циганския етнос. Основният проблем в тази ситуация е решаването на казуса с гетото, с капсулирането на общество, което живее в изолирани квартали, съобщи Симеонов.

Според него във всяко гето би трябвало да има полицейско ръководство. Трябва да има полицейско наличие 24 часа в денонощието. Това респектира, това ще успокои ситуацията, ще понижи престъпността в самото гето, уточни вицепремиерът.

Трябва да има сериозен разбор, в това число и психически, с цел да се реши този проблем. Държавата би трябвало неотложно да подаде ръка на общинските управляващи, тъй като те действат независимо, сподели Валери Симеонов.

По думите му би трябвало да се предизвиква виновната раждаемост у нас и в това време да се орежат обществените помощи на безотговорните родители.

Вицепремиерът очерта три съществени "ракови формирания " в туризма у нас – шумът, алкохолните турове и нерегламентираните транспортни средства, които "хвърчат по алеите ". Ако не успеем да решим тези три въпроса, нашият туризъм ще носи все по-малко доходи, безапелационен е Симеонов.

Той даде образец със заведение в Слънчев бряг, като съобщи, че на 400 метра от него е измерил 92 децибела звук измежду нощ при норма след 22 часа 45 децибела. Това е неприемливо и унищожава всички хотели в покрайнината, акцентира вицепремиерът. Той сподели, че по казуса с шума страната ще предприеме дейности, само че към този момент отхвърли да разкрие какви тъкмо ще са те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР