Решението на проблема с Косово е просто: Сърбия трябва напълно

...
Решението на проблема с Косово е просто: Сърбия трябва напълно
Коментари Харесай

Албания не иска обединение с Косово

Решението на казуса с Косово е просто: Сърбия би трябвало изцяло да признае страната, само че в случай че човек влезе в обувките на сръбския президент Александър Вучич, знае, че е по-лесно да се каже сходно нещо, в сравнение с да се извърши. Това съобщи министър-председателят на Албания Еди Рама, наблягайки, че страната не цели обединяване с Косово, написа вестник Gazeta Express, представен от Фокус.

"Уважавам самодейността на сръбския президент Александър Вучич за започване на вътрешен разговор за Косово, макар че по този метод се сблъсква непосредствено с предишното по нетрадиционен метод ", акцентира албанският министър председател пред белградски медии.

Рама показа, че при новината за изказването на Вучич от предходната седмица, в което той прикани сръбските жители да стартират вътрешен разговор за Косово, е почувствал "истинската болежка и впечатляващия ангажимент в това време ". Албанският министър-председател означи, че Вучич "продължава да създава доста смела визия за бъдещето на Сърбия и Косово ", като в същото време акцентира, че всички би трябвало да се ангажират напълно и да работят настойчиво за намирането на стабилно и нетрадиционно решение на този въпрос.

"Трябва да сме наясно, че решението на косовския въпрос е в полза на всички, а освен на албанците. Колкото по-рано, толкоз по-добре ", изрази убеденост Рама.

Коментирайки предлагането на сръбския външен министър Ивица Дачич, според което разделянето е едно от вероятните позволения на казуса с Косово, албанският министър председател дефинира концепцията като "необичайно предложение ", като означи, че това ще отвори пътя за делене на Сърбия и изрази удивление от това дали Белград признава в реалност сходна действителност.

Попитан за изявлението си, че Албания не изключва обединяването с Косово, в случай че няма вероятност за европейска интеграция, Рама отговори, че това е "тривиално умозаключение ", а не проект или опасност.

"Разбира се, в случай че забележим, че хоризонтът на европейската интеграция е затворен за нашия район... Това не е ракетна просвета, предвиждаща възкръсване на духовете от предишното ", разяснява Рама.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР