Решението на президента Доналд Тръмп да обяви Huawei за национална

...
Решението на президента Доналд Тръмп да обяви Huawei за национална
Коментари Харесай

Huawei и защо магазини в Азия отказват да търгуват със смартфоните им

Решението на президента Доналд Тръмп да разгласи Huawei за национална опасност за сигурността на страната докара до съществени главоболия за китайския производител на техника.

Към момента не е ясно дали Huawei ще може да резервира връзките си с Гугъл и Android, и не е ясно дали въобще ще може да продължи да прави чипове за смарт телефоните си.

Като разследване от турболентните случки, устройствата на Huawei към този момент стартират да губят цената си на някои места по света.

Вчера Reuters описа, че в магазините за джаджи в Сингапур и Филипините са почнали да отхвърлят да одобряват върнати или бартерни Huawei телефони, защото имат вяра, че по-късно няма да могат да ги пласират.

Служител в магазин за технологии в Сингапур е декларирал пред Reuters, че броят на потребителите, които желаят да се отърват от Huawei телефоните си е скочил с четири пъти през последната седмица.

" Обикновено потребителите идват, с цел да върнат старите си апарати и да закупят нови такива, само че в този момент хората идват и желаят да върнат чисто новите си Huawei P30 телефони ", споделя чиновник на веригата за продажба на телефони Mobile Square.

Въпреки обещанието на Гугъл, че актуалните притежатели на Huawei ще продължат да получават ъпдейти за приложенията на компанията, доста консуматори избират да се отърват от телефоните си допустимо най-скоро.

Интересно ще е да забележим какво ще се случи, в случай че Китай наложи сходни забрани, които засягат продажбата на iPhone на територията на страната, откъдето идват към 30% от приходите от смарт телефони за Apple. Подобна опция към този момент се разисква в Китай и скоро ще разберем дали тя ще се трансформира в действителност. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР