Решението на председателя на парламента г-н Главчев е достойно. Той

...
Решението на председателя на парламента г-н Главчев е достойно. Той
Коментари Харесай

Крум Зарков: Опозицията не може да играе ролята на декор заради европредседателството

„ Решението на ръководителя на Народното събрание господин Главчев е почтено. Той позволи неточност. У нас сме привикнали, когато някой е на власт да го венцеславим, а когато падне да го подлагаме на критика. Трябва да е назад. Той подаде оставка, по думите му, с цел да резервира атмосферата на парламентаризма. Ако тя се възвърне е добре. И е триумф. ” Това съобщи зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков.

По думите му обаче, мненията за оставката на ръководителя на Народното събрание са свързани с „ диаболичен проект ” или с идването на шефа на европарламента.

„ Всъщност нашият парламент има свои проблеми. Не можем поради европредседателството или поради идването на непознат посетител, който и да е той, да играем ролята на фон. Това не е верният метод към цялото председателство ”, сподели Зарков. Той добави, че опозицията има смисъл, единствено в случай че е същинска.

„ Всеки един от инструментите във тип на рецензия е законен и тя би трябвало да го употребява ”, изясни националният представител. Той добави, че сега Народното събрание не работи добре и празнотите се запълват с измислени кавги.

Крум Зарков беше безапелационен, че през последните години езикът е закоравял доста, обидите са станали тежки, а думите са изгубили смисъла си. „ Последните месеци обаче се породи мощна социална сензитивност към това. Докато ние не водим в Народното събрание логичен спор, пространството ще се запълва от внезапни изявления ”, изясни още той.

По отношение на европредседателството, Зарков изясни, че вместо да крием проблемите си и да си парфюмираме отчетите, можем да покажем на европартньорите си действителностите. „ Нашите, българските ползи, съответстват напълно с европейските. Евросъюзът изпада в дезинтеграция заради ужасяващата разлика на живот сред единия и другият му край. В Източна Европа и България се крие бъдещето на Европейски Съюз. Ние можем да покажем, че имаме визия за Европа, която е освен в наш, само че и в общоевропейски интерес ”, добави националният представител от левицата.

„ Една от изгодите на европредседателството е изгубена, а точно – вътрешнополитическият и вътрешнообществен спор. Това време изтече ”, отсече Зарков.

По отношение на европейския отчет, излязъл преди дни, Зарков изясни, че евромеханизмът нищо няма да реши. Проблемите, по думите му, са си наши и ние си ги знаем. „ Както и да го гледаме този отчет, и да го четем, има 17 рекомендации от януари и заключението, че нито една не е изпълнена ”, сподели той.

Зарков подсети, че когато излезе предният отчет при започване на годината, всички политически сили се сплотиха в оценката си, че е справедлив и рекомендациите му могат да се изпълнят. „ През ноември не са изпълнени, по какъв начин да гледаме това като триумф? ”, попита националният представител.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР