Решението на Председателския съвет е да свикам пленарно заседание от

...
Решението на Председателския съвет е да свикам пленарно заседание от
Коментари Харесай

Ива Митева: Ще има пленарно заседание утре, в дневния ред влиза Изборният кодекс

Решението на Председателския съвет е да свикам пленарно съвещание от 9.00 ч., в чийто дневен ред влиза правилникът и Изборният кодекс на второ гласоподаване. Това сподели ръководителят на Народното събрание Ива Митева пред публицисти след Председателския съвет след проваленото съвещание на Народното събрание.

По думите й на следващия ден от 8.30 ч. ще има още веднъж Председателски съвет.

" Ако през днешния ден водещите комисии по законопроектите, които са им разпределени, внесат отчети за първо гласоподаване, да се разиска дали те да не бъдат допълнени като точки от дневния ред за тази седмица ", съобщи Митева.

Председателят на Народното събрание разясни, че не е била в пленарна зала при отхвърлянето на програмата. " Не считам, че има някаква коалиция. Просто виждате, че конфигурацията е такава, че мъчно се събират болшинства и мъчно се взимат решения ", добави още Ива Митева.

Ива Митева отговори и на въпрос дали на следващия ден чака още веднъж да се случи същото с програмата за работа на Народното събрание. " От диалозите, които организирахме, ситуацията е спокойна. Смятам, че ще съберем нужните гласове за разкриване на следващия ден на съвещанието и провеждането му. Тъй като петък е почивен ден, народните представители ще имат време до 18.00 ч. да си внасят предложенията за другата седмица. Другата седмица знаете, че първата сряда е ден на опозицията. Те ще имат опция да си внесат и точки, които сме длъжни да разгледаме в пленарното съвещание ", изясни Ива Митева.

Тя изясни, че утрешното съвещание е пленарно съвещание. " Народното събрание заседава сряда, четвъртък и петък. Имаме пленарно съвещание от 9.00 ч., само че при избран дневен ред ", съобщи още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР