Решението на правителството за плавен преход не ни устройва. Радвам

...
Решението на правителството за плавен преход не ни устройва. Радвам
Коментари Харесай

КНСБ: Протестите ни ще продължат, решението за плавен преход не ни устройва

„ Решението на държавното управление за равномерен преход не ни устройва. Радвам се, че един от нашите служащи (депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев), беше при вас в студиото, тъй като всички тези хора – в Министерския съвет и в Народното събрание, са наши служащи – на жителите на България. Те би трябвало да схванат, че най-хубавото за нас е това, което желаеме ние самите, а не това, което те ни споделят. Протестите ни ще продължат ".

Това съобщи Димитър Тодоров – федерален секретар на Националната федерация на енергетиците към КНСБ.

Той изясни претекстовете на енергетиците за продължение на митингите. „ Българската енергетика е последният бастион на българската самостоятелност. Без българска енергетика ние нямаме национална сигурност. Дори да не е за въпросните 5-6-12 000 работни места, би трябвало целият български народ да разбере, че ще бъдем енергийно подвластни и няма да имаме нашата национална сигурност, тъй като няма да имаме заместващи базови мощности на въглищните централи ”, съобщи Тодоров.

 
Според ръководителя на АИКБ Васил Велев още през 2019 година е трябвало да въведем механизма за потенциал. „ Закъсняхме със самите проекти, сменяха се доста държавни управления и в този момент изпаднахме в цайт нот. Нашите членове нямаха информация, не знаеха детайлности и не са декларирали свои планове ”, сподели Велев.

На въпрос за какво губим пари по Плана за възобновяване и резистентност, той отговори, че най-голямата загуба е редуцирането на Плана, тъй като българската стопанска система се оправи по-добре. Над 1 милиарда се понижават парите по Плана с отпадане на плана за батериите и в региона на опазването на здравето.

„ АИКБ е за елементарни, плоски, идентични налози за всички и със събраните пари да се прави обществена политика. Ако с налози се прави обществена политика, ние понижаваме и налози на заможните жители, които нямат потребност да бъдат подпомагани ”, сподели Велев.

 
За уеднаквяването на гражданския и трудовия контракт той сподели, че и в този момент има метод да се ревизира, в случай че един цивилен контракт е маскиран трудов, това да бъде глобено.

За концепцията донос-бонус, той сподели, че това е безнаказано злословие. „ И до момента има такива сигнали, само че самата проверка коства повече, в сравнение с упования размер на укритите налози ”, сподели Велев пред " Нова нюз ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР