Решението на правителството на Шри Ланка да блокира всички социални

...
Решението на правителството на Шри Ланка да блокира всички социални
Коментари Харесай

Блокирането на социалните медии в Шри Ланка след атентатите отразява чувството, че опасностите онлайн са повече от ползите*

Решението на държавното управление на Шри Ланка да блокира всички обществени медии в часовете след смъртоносните атентати в неделя е емблематично. То свидетелства какъв брой мощно неуспехът на основаните в Съединени американски щати софтуерни компании да озаптят изопачената информация, екстремизма и подстрекаването към принуждение, стартира да натежава над изказванията за изгодите от обществените медии.

Правителството на Шри Ланка блокира Facebook, УотсАп и Инстаграм - всички те благосъстоятелност на Facebook - в неделя поради опасения, че " подправени вести, популяризирани посредством обществените медии ", могат да доведат до принуждение. Мрежите ще останат блокирани до привършване на следствието на гърмежите, умъртвили над 200 души, оповестиха управляващите.

Блокирани са и други обществени мрежи с изключение на Facebook, в това число ЮТюб и Вайбър. Именно Facebook и УотсАп обаче са преобладаващите платформи в страната.

Що се отнася до Facebook, в частност, решението на Шри Ланка е удивително оттегляне от преди единствено по-малко от три години, когато тази обществена мрежа бе считана за " една от най-важните международни институции за отговор при изключителни обстановки ", написа тогава списание " Уайърд " (Wired).

Огромният световен обсег на тази обществена мрежа, нейната комплицирана тъкан от обществени взаимоотношения, способността ѝ автоматизирано да включва логаритъм за " инспекции за сигурност " и наборът от принадлежности, позволяващи бързо разпространяване на информация и " жив " видеоматериал преди време се разглеждаха като евентуално преимущество при световна реакция при бедствия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР