Решението на посолството на САЩ в Русия от 12 май

...
Решението на посолството на САЩ в Русия от 12 май
Коментари Харесай

Русия: Решението на САЩ е признак на неефективност

Решението на посолството на Съединени американски щати в Русия от 12 май за ограничение на консулските услуги на територията на Руската федерация наподобява като демонстрация на неефективност на американската дипломатическа работа. " на пръв взор, оповестеното от посолството на Съединени американски щати решение за ограничение на консулските услуги в Русия наподобява като демонстрация на анархичност и неефективност на американските консулски и дипломатически служби. Като причина се акцентира нуждата от редуциране на " локалния личен състав ". По-лесно е да се каже: не можем и не желаеме да работим ", написа в своите профили в обществените мрежи съветското външно министерство.

От там припомниха, че и по-рано обслужването, обвързвано с издаването на визи, се е правило с месеци забавяне, а изчакването за изявление в американското консулство е достигало и до година. Във връзка с това съветското външно министерство допуска, че блокирането на съответна работа на американското дипломатическо консулство в Русия през последните години свидетелства за това, че американските дипломати в Русия се занимават освен с дипломатическа активност.

" В подтекста на признатите от съветската страна ответни ограничения, ориентирани към обезпечаването на паритет в изискванията на работа на дипломатическите задачи на двете страни, нищо не попречва Вашингтон да окомплектова щата си в Москва. Без признатите на място на 400 сътрудници от квотата на съветските жители, в посолството остават 280 публично упълномощени лица с американски дипломатически и служебни паспорти. Квотата на Съединени американски щати все още съставлява 455 души, което значи, че няма проблем да бъде напълнен зародилия недостиг и да бъде обновена естествената активност на консулството ", разясняват от съветското министерство на външните работи.

На 30 април американското посолство в Москва заяви, че от 12 май редуцира предлаганите консулски услуги, в частност ще прекрати разглеждането на документи за издаването на визи, които не са предопределени за дипломатически пътувания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР