Решението на Общинския съвет във Велинград, с което предсрочно са

...
Решението на Общинския съвет във Велинград, с което предсрочно са
Коментари Харесай

Уволнението на управителя на МБАЛ-Велинград е незаконно

Решението на Общинския съвет във Велинград, с което предварително са прекъснати пълномощията на шефа на Общинската болница Данчо Гурдев, е върнато от регионалния шеф на Пазарджик Трендафил Величков като незаконосъобразно. То беше взето на февруарската сесия на градския съвет, като бе решено още да се назначи нов краткотрайно изпълняващ длъжността до осъществяване на конкурс. Предложението, импортирано от кмета на града доктор Костадин Коев, бе подкрепено от 15 съветници, 12 бяха срещу.

В самото решение липсва фактическа обосновка даваща съображение за премахване на досегашният шеф на МБАЛ - Велинград. В предлагането, направено от името на кмета на общината също не се съдържа такава фактическа аргументация - показва регионалният шеф.

В протокола от извършеното съвещание на Общинския съвет във Велинград на 23 февруари 2023 година също не са показани претекстове.

Решението на Общинския съвет не дава отговор и на условията за форма на административния акт.

Върнатото за ново разискване решение не влиза в действие и би трябвало да се прегледа от Общинския съвет в 14 – дневен период от приемането на заповедта на регионалния шеф.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР