Решението на Наоми Осака да се оттегли от един от

Решението на Наоми Осака да се оттегли от един от ...

Тихата битка на Наоми Осака


Решението на Наоми Осака да се оттегли от един от четирите големи тенис турнири в света - Ролан Гарос, е важно по много причини. Първата от тях е, че тенисистката привлече вниманието към тема, смятана от мнозина за табу - психичното здраве на спортистите.
Снимка 529008

Втората е въпросът доколко организаторите на големи спортни събития успяват да се погрижат за участниците в тях и кога жертват комфорта им в името на по-голямата публичност по медиите. Тези неща тепърва ще бъдат разисквани и анализирани. Важното обаче е, че Осака е непреклонна в решението си.

23-годишната японка няма да участва в още един турнир - Berlin WTA 5000. Той стратира на 14 юни в немската столица, което е точно две седмици преди началото на друг турнир от Големия шлем - Уимбълдън.
Наоми Осака, Calm и как приложението за медитация подкрепи тенисистката
Неочакваната подкрепа за Наоми Осака

Отлично отиграване

За момента Осака не се е отказала от участието си в него, но тепърва предстои да видим дали ще е готова отново да излезе на корта на 28 юни. Междувременно няколко компании, сред които Nike, Mastercard и Calm се изказаха в подкрепа на решението й да пази психическото си здраве.

Източник: lifestyle.bg