Решението на на полицията да осъществява дистанционен достъп и контрол

...
Решението на на полицията да осъществява дистанционен достъп и контрол
Коментари Харесай

Защо вашият телефон е идеално устройство за шпиониране

Решението на на полицията да реализира отдалечен достъп и надзор върху устройствата на обвинените, в това число камери, микрофони и данни от GPS, провокира разногласия. Това обаче не е изолиран случай, защото доста страни към този момент имат разнообразни равнища на достъп до смарт телефоните на жителите и техните данни.

За това оповестява New Atlas.

Доклад на компанията Comparitech демонстрира, че 50-те изследвани страни имат една или друга форма на достъп, освен това условията за заповед за обиск и степента на достъп са разнообразни. Страни като Китай и Обединените арабски емирства имат да вземем за пример по-широк достъп, до момента в който в Австрия и Белгия работят по-строги разпореждания.

За тези, които са загрижени за конфидетциалността, съществуват някои смарт телефони с физически превключватели, които изключват камерите и микрофоните, като да вземем за пример Librem 5.

Важно е обаче да се означи, че даже при такива защитни ограничения следенето на местоположението все едно може да стане посредством клетъчните кули.

В последна сметка хората би трябвало да съизмерят терзанията си по отношение на конфиденциалността...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР