Решението на Министерски съвет от събота е едно добро обмислено

...
Решението на Министерски съвет от събота е едно добро обмислено
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Не софиянци, а перничани ще плащат за водата към тях

Решението на Министерски съвет от събота е едно положително премислено и техническо желание, което обаче буди доста въпроси. Днес в столичната комисия участваха четирима министри от кабинета, кметът на София госпожа Фандъкова, кметът на Перник господин Владимиров и представители на ''Софийска вода''. На тази среща бяха заложени доста въпроси, само че не всички откриха своите отговори, тъй че следва и втора среща. Това изясни в предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия водачът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

,,Това решение за водоснабдяване на Перник няма да анулира водния режим в града, а ще го поддържа до окончателното решение за безводието в Перник'', разясни Паргов и акцентира, че и в бъдеще ще бъде употребена тази мярка при сходна спешна обстановка.

Бойко Борисов: Перник и София ще си оказват помощ

Председателят на групата на Българска социалистическа партия в СОС уточни и какво е небходимо да се случи, с цел да бъде осъществено водоподаването към миньорския град.

,,На първо място би трябвало да има решение на Министерски съвет, по-късно би трябвало да има отчет на госпожа Фандъкова, на трето място писмо от ''Софийска вода'' и най-после би трябвало да има координиране с регионалния шеф на Софийска област'', изясни Паргов.

Той увери още, че водата, която ще бъде подавана към Перник, ще бъде заплащана от перничани, а не от софиянци.

,,Да, това е демонстрация на взаимност, само че водата ще бъде заплащана от перничани и няма да се отрази върху сметките на софиянци. Самият кмет на Перник съобщи, че по този начин е изцяло заслужено. Така че спомагателни разноски за столичани няма да има'', безапелационен бе той социалистът.

Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник

По отношение на идния избор на съмнение Паргов подсети, че софтуерното решение на държавното управление от събота не анулира отговорността на отговорните за рецесията в Перник.

,,Това решение не замазва отговорността, която би трябвало да се носи. А самият избор на съмнение е нещо обикновено, това е един политически акт. Ролята на една съпротива е освен да бъде опция, само че и да диша във врата на управляващите'', добави в умозаключение Паргов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР