Решението на Международния наказателен съд (МНС) да издаде заповед за

...
Решението на Международния наказателен съд (МНС) да издаде заповед за
Коментари Харесай

Медведев: Решението на МНС за Путин ще доведе до чудовищни последици за международното право

Решението на Международния углавен съд (МНС) да издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин ще докара до чудовищни последствия за интернационалното право. Това твърди зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен неин държавен глава Дмитрий Медведев, представен от ТАСС.

" Решиха да съдят президента (...) на една нуклеарна мощ, която не членува в МНС на същите учредения като Съединени американски щати и като други страни. Очевидно са получили оптимално твърда уводна директива ", написа през днешния ден съветският политик в Телеграм.

" Практическата полезност естествено е никаква, само че благодарим, че са си спомнили за нас. Обаче последствията за интернационалното право ще са чудовищни. Защото това е провал на основите, на правилата на правото. Включително на постулатите, съгласно които отговорността е неотвратима. Сега никой няма да търси никакви интернационалните органи, всички ще се договарят между тях. Всички глупашки решения на Организация на обединените нации и другите структури ще тръгнат да се разрушават. Настъпва тъмен залез на цялата система от интернационалните връзки. Доверието е изчерпано ", разяснява Медведев.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР