Решението на лидерите на ЕС да преразпределят 1 милиард евро

...
Решението на лидерите на ЕС да преразпределят 1 милиард евро
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Лидерите жертват една пета от здравните фондове на блока в подкрепа на Украйна

Решението на водачите на Европейски Съюз да преразпределят 1 милиард евро от най-голямата здравна стратегия в Европа за финансиране на пакета от помощи за Украйна беше посрещнато шокирано от заинтригуваните страни в опазването на здравето.

Част (10,6 милиарда евро) от проекта на стойност 50 милиарда евро за Украйна, утвърден от водачите на Европейски Съюз, събрали се за специфична среща на високо ниво през днешния ден (1 февруари), ще бъде финансиран посредством пренасочване на пари от други финансови пакети на дълготрайния проект на блока срочен бюджет за понижаване на въздействието върху националните бюджети.

„ Много съм удовлетворен, че получихме 80% от финансирането, което поискахме. Със сигурност трябваше да създадем някои сложни избори, само че имаме доста добър резултат “, сподели ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен на конференция след срещата.

В подтекста на това пренасочване ще бъдат 1 милиарда евро обръснато от невижданата линия за финансиране от 5,3 милиарда евро, призната за EU...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР