Решението на Лео Варадкар да се оттегли като министър-председател на

...
Решението на Лео Варадкар да се оттегли като министър-председател на
Коментари Харесай

Защо Лео Варадкар внезапно подаде оставка като министър-председател на Ирландия?

Решението на Лео Варадкар да се отдръпна като министър-председател на Ирландия беше толкоз изненадващо, че съгласно известията даже сътрудниците от неговата дясноцентристка партия Fine Gael, видях, че идва.

Taoiseach на Република Ирландия (ирландската келтска дума за „ водач “ или „ водач “), който ще подаде оставка от поста си на министър-председател незабавно щом бъде определен правоприемник от неговата партия и по-късно утвърден от ирландския парламент, кратко прочувствена фигура, когато направи известието си на стълбите на държавните здания в Дъблин в сряда, откакто изкара два мандата като ирландски министър председател – първият от 2017 до 2020 година и вторият от 2022 година насам. Той ще се отдръпна като водач на своята партия с неотложен резултат.

Тъй като партията му се провали в анкетите, 45-годишният сподели, че различен водач – и затова различен министър-председател – би бил в „ по-добра позиция “ да се оправи със идващите общи избори в Ирландия, които би трябвало да се проведат не по-късно от март...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР