Решението на КС е единодушно, което е показателно. Такова правомощие

...
Решението на КС е единодушно, което е показателно. Такова правомощие
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Скептичен съм, че решението на КС за ...

Решението на Конституционен съд е единомислещо, което е показателно. Такова пълномощие има правосъдният министър. Аз го споделям като мнение и не виждам нещо изненадващо, че да се нуждае от спомагателен коментар. Така разяснява проф. Огнян Герджиков вчерашното решение на Конституционния съд, че министърът на правораздаването може да изиска започване на процедура във Висшия правосъден съвет за премахване на един от " тримата огромни " в правосъдната власт - основния прокурор и ръководителите на Върховния административен и Върховния касационен съд.

" Но дали ще докара до нещо, е обособен въпрос. Аз по-скоро съм скептично надъхан. Едно е да искаш нещо, друго - да го получиш.

Няма да се стигне до оставката на основния прокурор след гласоподаване в Висш съдебен съвет. И не виждам за какво толкоз сме се вторачили в тази тематика, все едно е най-важната за страната ни. Но това е към този момент политиката ", добави проф. Герджиков.
Свързани вести Адвокат Михаил Екимджиев: Ако не ги махнат бързо, Гешев и Цацаров ще пробият болшинството Надежда Йорданова: Ще желая предварително преустановяване на мандата на Гешев ВИДЕО Георги Марков: Главният прокурор ще събори този кабинет от власт
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР