Решението на Красимир Балъков да използва вратаря на Етър Христо

...
Решението на Красимир Балъков да използва вратаря на Етър Христо
Коментари Харесай

Вратарят на "Етър" измества Балъков, ако играе днес

Решението на Красимир Балъков да употребява вратаря на " Етър " Христо Иванов в контролната среща на националния отбор против Ирландия през днешния ден (10 септември), може да докара освен до куп мнения, а и до разбърквания в класацията на най-възрастните " лъвове ". При това в ущърб на националния селекционер.
Изненадващ титуляр против Ирландия (ВИДЕО) Селекционерът Красимир Балъков дава късмет на 37-годишен дебютант
Въпреки че това ще е възможният дебют на Иванов, той незабавно ще се изкачи на трето място в подреждането на най-възрастните играчи, обличали националната фланелка. По този метод ще измести точно Балъков. Стражът на " виолетовите " е на 37 години, 5 месеца и 4 дни през днешния ден.

Снимка: Lap.bg

Георги Петков остава неосъществим в това нареждане. Той игра против Кипър в среща от Лигата на нациите през ноември 2011 година на 42 години, 8 месеца и 2 дни.

Снимка: Lap.bg

След него се подрежда Христо Христов - Бараката. Той е състезател в националния тим през 70-те и 80-те години на ХХ век. Има 13 мача за " лъвовете ", а последния си изиграва на 37 години, 6 месеца и 2 дни. Тогава българският отбор играе против Австрия.

Снимка: Lap.bg

Красимир Балъков още няколко часа ще задържи третото място (ако реши да разчита на Иванов против Ирландия). За последно националният селекционер облече фланелката като футболист на 30 април 2003 година, когато беше на 37 години, 1 месец и 1 ден.

Иначе Иванов сигурно ще се трансформира в най-възрастния дебютант на " лъвовете ". Досегашният връх се държеше от Христо Христов-Бараката, който получава първата си повиквателна на 35 години, 4 месеца и 29 дни за контролата против Аржентина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР