Решението на Иран да ескалира конфликта си с Израел чрез

...
Решението на Иран да ескалира конфликта си с Израел чрез
Коментари Харесай

Сянката на войната потъмнява върху глобалната икономика

Решението на Иран да ескалира спора си с Израел посредством изстрелване на бараж от въоръжени дронове и ракети носи рисковете от открита война сред двете страни, евентуално с присъединяване на Съединени американски щати, още по-близо. В края на краищата не е загадка, че Бенямин Нетаняху, враждебният министър председател на Израел, от дълго време желае да унищожи нуклеарната стратегия на Иран. Някои в Съединени американски щати се усещат по сходен метод. Не е ли това шансът на ястребите?

В колона, оповестена през октомври 2023 година, твърдях, че сходна ескалация е главната заплаха за международната стопанска система, подбудена от убийствената офанзива против Израел от Хамас. Въпреки че петролната активност на международната стопанска система е намаляла повече от половината през последните 50 години, петролът остава главен източник на сила. Сериозното спиране на доставките би имало огромни неподходящи стопански последствия.

Освен това районът на Персийския залив е несъмнено най-важният производител на сила в света: съгласно статистическия обзор на международната е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР