Решението на групата ОПЕК+ от миналата седмица да намали драстично

...
Решението на групата ОПЕК+ от миналата седмица да намали драстично
Коментари Харесай

МАЕ: Намаляването на добивите от страна на ОПЕК+ води света към рецесия

Решението на групата ОПЕК+ от предходната седмица да понижи фрапантно добива на нефт е повишило цената му и е в положение да вкара международната стопанска система в криза, разгласи Международната организация по силата (МАЕ), представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Постоянното утежняване на положението на стопанската система и по-високите цени, провокирани от проекта на ОПЕК+ за понижаване на предлагането, забавят международното търсене на нефт. При нестихващия инфлационен напън и повишението на лихвените проценти, по-високите цени на петрола може да се окажат повратната точка за международната стопанска система, която към този момент е на ръба на рецесията ", се показва в месечния отчет на основаната в Париж организация.

Предупреждението е директно ориентирано към Саудитска Арабия, най-големият експортьор на нефт в света и де факто водач на ОПЕК.

Обявеното от ОПЕК+ стесняване на добива е с 2 милиона барела, само че действителното понижение ще бъде с към 1 милион барела на ден, защото доста от страните членки на групата не доближават индустриалните си квоти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР